Provincie steunt investering Bouwman Hydrauliek in innovatieve draaibank

Provincie steunt investering Bouwman Hydrauliek in innovatieve draaibank

Bouman Hydrauliek uit Delfzijl krijgt bijna 50.000 euro subsidie van de provincie Groningen voor de investering in een nieuwe draaibank en CAD/CAM software. Het bedrijf produceert hydraulische cilinders en aanverwante producten voor onder andere bruggen, sluizen en baggersystemen.

Met de komst van de nieuwe apparatuur en computerprogramma’s wordt het productieproces volledig vernieuwd. Hierdoor kan het bedrijf sneller en veiliger werken en complexere opdrachten aannemen. Bijkomend voordeel is dat het energiegebruik behoorlijk daalt. Naar verwachting stijgt de omzet door de investering en komen er drie banen bij.

Veerkracht

Gedeputeerde IJzebrand Rijzebol: “In deze onzekere coronatijd zijn er gelukkig nog steeds bedrijven die investeren in innovatie en verduurzaming van hun bedrijf. Dat zorgt voor versterking van de regionale economie, meer werkgelegenheid en een lagere CO2-uitstoot. Dat ondersteunen we als provincie graag.”

Innovatief en Duurzaam

MKBDe subsidie komt uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB, onderdeel van Groningen@Work, het programma economie en arbeidsmarkt van de provincie Groningen. Met deze regeling stimuleert de provincie Groningen innovatie, duurzame ontwikkeling en werkgelegenheid bij het regionale bedrijfsleven.

Bron: Provincie Groningen

Het bericht Provincie steunt investering Bouwman Hydrauliek in innovatieve draaibank verscheen eerst op Entrepreneur Magazine.

Meest recente berichten