Minder faillissementen in oktober

Minder faillissementen in oktober

Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is gedaald. Er zijn in oktober 12 bedrijven minder failliet verklaard dan in september, meldt het CBS. Het aantal uitgesproken faillissementen ligt op een opvallend laag niveau.

Laagste aantal faillissementen in ruim 21 jaar

Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 816 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend tot juli 2020 redelijk vlak. Sindsdien is de trend dalend en in oktober bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau na augustus 1999.

Meeste faillissementen in de handel

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in oktober 162 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 30. Dat is 10 minder dan in september.

De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in september de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.

Bron: CBS

Het bericht Minder faillissementen in oktober verscheen eerst op Entrepreneur Magazine.

Meest recente berichten