Meer faillissementen verwacht in 2021.

Meer faillissementen verwacht in 2021.

Kredietverzekeraar Atradius verwacht dit jaar een forse stijging van het aantal faillissementen in Nederland. Meer bedrijven zullen faillissement aan moeten vragen in 2021 dan voor de coronapandemie. In 2020 daalde het aantal failliete bedrijven juist nog ten opzichte van een jaar eerder, mede dankzij steunpakketten vanuit de overheid.

Atradius verwacht dat het aantal faillissementen in Nederland dit jaar met 44 procent omhoog gaat. In 2020 was er nog een daling te zien van 17% t.o.v. het voorgaande jaar. Die enorme stijging is volgens hen te wijten aan een “vertraagde doorwerking van de coronacrisis”. Een deel van de bedrijven dat zich dankzij coronasteun staande wist te houden, zal dit jaar helaas waarschijnlijk alsnog moeten sluiten.

Behalve de overheidssteun heeft Nederland ook de faillissementswetgeving aangepast. Die moet de herstructurering van bedrijven makkelijker maken buiten een faillissementsprocedure om. Die nieuwe wetgeving kan helpen om het aantal faillissementen te beperken volgens Atradius. Bedrijven die het moeilijk hebben, zouden sneller een doorstart moeten kunnen maken.

Wereldwijd was er vorig jaar een daling in het aantal faillissementen van 14 procent. Dit jaar rekent Atradius op een toename met 26 procent.

Het bericht Meer faillissementen verwacht in 2021. verscheen eerst op Entrepreneur Magazine.

Meest recente berichten