Groen licht zonnepark Groningen Airport Eelde

Groen licht zonnepark Groningen Airport Eelde

EELDE – De kogel is door de kerk: er komt definitief een zonnepark op Groningen Airport Eelde. Nu GroenLeven de benodigde subsidies binnen heeft, kan een begin worden gemaakt met de voorbereidingen voor de bouw van het zonnepark. De bouw gaat medio 2018 van start.

Het zonnepark wordt aangelegd op het middenterrein van de luchthaven; in de driehoek tussen taxi-, start- en landingsbaan. Het gaat om een totale oppervlakte van ruim 20 hectare. Met de opbrengst van de zonnepanelen, 20 Megawatt, kunnen ongeveer 5500 huishoudens in hun energiebehoefte worden voorzien.

Dit initiatief past goed bij de duurzaamheidsambities van samenwerkende partijen GroenLeven, Groningen Airport Eelde, de Gemeente Tynaarlo en Provincie Drenthe.

Ambitie van de toekomst: Energielandgoed

De aanleg van het zonnepark op het middenterrein is de eerste fase. Op termijn wordt gekeken naar uitbreiding van het zonnepark, bijvoorbeeld op de terminal of andere gedeelten van het luchthaventerrein.

Het zonnepark moet in de toekomst onderdeel worden van een Energielandgoed. Het is de ambitie van het vliegveld om rondom de start- en landingsbanen een landschapspark te maken dat gericht is op allerlei vormen van groene energieproducten.

Bron:gic.nl

Het bericht Groen licht zonnepark Groningen Airport Eelde verscheen eerst op Entrepreneur Magazine.

Meest recente berichten