Eerste XL-testlocatie opent in Groningen

Eerste XL-testlocatie opent in Groningen

Om de corona-testcapaciteit te vergroten, worden door heel Nederland nieuwe testlocaties voor sneltesten én reguliere PCR-testen ingericht. De eerste zogenaamde XL-locatie opent vandaag, maandag 9 november, om 13:00 in Martiniplaza. 

​​Op deze locatie worden eerst enkel sneltesten aangeboden. Er zijn acht straten waar 2500 mensen met klachten per dag getest kunnen worden door GGD-medewerkers. De teststraten zijn toegankelijk voor fietsers, automobilisten en voetgangers.

Via coronatest.nl kan met een DigiD een afspraak worden gemaakt. Het afnemen van de test duur zo’n drie minuten en is gratis. De uitslag van de test volgt binnen een paar uur via dezelfde website. De capaciteit van de nieuwe XL-testlocatie is ruim voldoende voor de regio Groningen. Hier melden zich dagelijks 1000 tot 1200 mensen voor een test. De huidige testlocaties blijven ook gewoon open.

Eindverantwoordelijkheid voor het testen is en blijft in handen van de GGD’s. Ook blijven die verantwoordelijk voor wie waar wordt getest en voor het bron- en contactonderzoek na een positieve testuitslag.

Het bericht Eerste XL-testlocatie opent in Groningen verscheen eerst op Entrepreneur Magazine.

Meest recente berichten